BrewFest 15 oktober: lezingen en presentaties over wijn

Brouwland lanceert een uniek concept ter ere van haar 50ste verjaardag. Op zaterdag 15 oktober organiseert Brouwland van 10 tot 18 uur inhoudelijke activiteiten in de shop in Beverlo. Je vindt het programma hieronder. De lezingen, tastings en demo’s over bier én wijn zijn GRATIS, maar bij sommige events is het aantal plaatsen beperkt, dus schrijf je snel in via de bijhorende link. Marc Henderix is tevens aanwezig om je wijnen te proeven en te keuren, en eventueel bij te sturen met praktische tips & tricks.


Laat je wijn meten & keuren
11u – 16u – Shop

Zelf wijn gemaakt en benieuwd of je wijn technisch oké is én goed smaakt? Marc Henderix is laborant / wijnkenner en bijgevolg de beste persoon om je wijn te testen, keuren en beoordelen. Hij geeft ook tips & tricks om je wijn naar een hoger niveau te tillen.

Spreker: Marc Henderix


Het ABC van aroma’s in wijn
11u – 14u – Shop

Wijn is een beleving. Zeker als je alle primaire, secundaire en tertiaire aroma’s kan herkennen. Zin om je reukzin (verder) te ontwikkelen? Toon Balis, onze inhouse wijnspecialist, helpt je daarbij. Hij geeft je zelfs tips om wijnfouten te herkennen op basis van de geur van de wijn die voor je staat. Ga jij deze uitdaging aan?

Spreker: Toon Balis

Foodpairing: Beer & Wine Battle
Bier of wijn: welke drank past het best bij gerecht x of y? Ontdek het samen met Luc De Raedemaeker (biersommelier) en Dirk Rodriguez (wijnsommelier) tijdens deze ludieke doch didactische battle. Beide experts schotelen je een aantal hapjes voor met een glas bier én een glas wijn. Jullie bepalen welke drank het best past bij het hapje. Belangrijk: het gaat niet om het selecteren van de beste drank, maar om het ontdekken van de beste foodpairing.

13u-14u30 of 15u-16u30 – overloop

Meer informatie via Brouwland.