Gezocht: zelfstandig uitgever voor Wijn en Wijngaard (BE/NL)

Vanaf heden zoekt het team achter het magazine Wijn en Wijngaard een zelfstandig uitgever uit Vlaanderen of Nederland om het magazine over te nemen.

Wijn en Wijngaard is het enige gedrukte Nederlandstalige vakblad voor de wijnbouw in Vlaanderen en in Nederland. Het vakblad richt zich op onderwerpen op het gebied van wijngaardbeheer, teelt en vinificatie en wordt geschreven door experts uit het veld.
Wijn en Wijngaard bestaat ruim 30 jaar en verschijnt 4 keer per jaar. De nieuwsbrief met ruim 1000 volgers verschijnt ook 4 keer per jaar, en de uitgeverij is actief op Facebook en Instagram. Lezers van het magazine zijn beginnende en gevorderde wijnboeren, inclusief professionele wijnproducenten in de Lage Landen. Inkomsten voor het magazine volgen uit het betaald lidmaatschap van abonnees en uit advertentie inkomsten. De redactie is zelfsturend en wordt voorgezeten door een hoofdredacteur die tevens eindredactie doet. Inhoud en advertenties worden gescheiden gehouden en het vakblad heeft in de afgelopen 30 jaar een belangrijke positie in de Lage Landen verworven.

Kijk voor aanvullende informatie op www.wijnenwijngaard.nl

Het aantal wijngaarden groeit snel in Vlaanderen en in Nederland. De verwachting is dat door deze sterke marktgroei Wijn en Wijngaard voor leveranciers een interessant kanaal is om de potentiële kopers te bereiken.

De titel Wijn en Wijngaard is ter overname of kan tegen een licentie fee geëxploiteerd worden door een nieuwe uitgever. Interessant voor een wijn professional die in de Nederlandse en Vlaamse wijnbouw een sleutelpositie wil verwerven, of voor de professionele uitgever die de kansen ziet van deze groeimarkt. Tevens kan een beginnende wijngaardenier met dit magazine een unieke uitbreiding van zijn activiteiten verwezenlijken, zolang de onafhankelijkheid bewaard blijft.

Meer informatie en verdere details kunnen verstrekt worden. Mail daarvoor naar licentiegever jules@odekerken.nl of met de uitgever Lidy van Kleef: Lidy@wijnenwijngaard.nl