Nog even eropuit? Een prachtige wijnreis langs de Moezel

Fietsen in de Moezelstreek langs wijngaarden en wijnhuizen 

Op zo’n 3 tot 4 uur rijden vanaf Arnhem ligt in Duisland een prachtige rivier omgeven door heuvels met talloze wijngaarden: de Moezel. Wanneer je je even helemaal in een compleet andere wereld wilt begeven dan Nederland, maar toch op relatief korte afstand, dan is dit de perfecte plek om jouw vakantie te vieren. Van onze oosterburen wordt vaak gezegd dat het enkel een bierland is, maar wijnliefhebbers weten dat de Moezel juist een zeer populaire wijnstreek is, waar de druif Riesling het fantastisch doet. En breng je fiets mee: zo kun je makkelijk de mooie natuur ervaren en onderweg genieten van heerlijke wijnproeverijen.

De Moezelstreek bevat ruim 1000 km aan fietsroutes. Direct langs de rivier zijn alle fietspaden vlak, hierdoor zijn ze zeer goed begaanbaar. Hou je van iets meer uitdaging? Ook zijn er vele routes door de bergen. Vanuit jouw uitvalsbasis kun je gemakkelijk fietsen naar een van de andere stadjes.

De leukste stadjes aan de Moezel
Langs de Moezel liggen veel leuke stadjes waar je mooie bezienswaardigheden kunt vinden, zoals prachtige kastelen. Ook zijn er veel restaurants en natuurlijk wijnhuizen waar je kunt genieten van een glas lokale wijn.

Een gezellig stadje is bijvoorbeeld Cochem: wanneer je hier binnenkomt zie je al gelijk de prachtige burcht boven op de berg. Dit samen met de uitgestrekte wijngaarden en Duitse middeleeuwse architectuur maakt het stadje een lust voor het oog. In Cochem zijn vele hotels en pensions te vinden, een goede uitvalsbasis dus voor jouw wijntrip. Wil je wijnproeven? Doe dit dan bijvoorbeeld bij Weingut Rademacher. Dit schattige huisje is omringt door prachtige wijngaarden. Midden in de stad kun je heerlijke wijn drinken bij bijvoorbeeld Weinstube Alte Gutsschänke. Maar er zijn ook nog veel meer plekken waar je van een glas kunt genieten.

Bernkastel-Kues is ook een mooie uitvalsbasis. In het stadje vind je mooie middeleeuwse vakwerkhuizen en een burchtruïne. Verblijf je liever in een grotere stad? Ga dan naar Trier. Dit is de oudste stad van Duitsland en staat bekend om zijn Romeinse overblijfselen. Ook hier kun je heerlijke wijn proeven: bijvoorbeeld bij Weinstube Kesselstatt midden in het centrum.

Fiets langs de rivier
Doordat langs de Moezel alle fietspaden vlak zijn, kun je goed met de fiets je begeven naar meerdere stadjes en dorpjes. Zo kun je al het mooie van de omgeving goed ontdekken. De beste en goedkoopste wijnhuizen zitten vaak niet in de stad maar hierbuiten, slim dus om hierheen te gaan wanneer je bijvoorbeeld enkele flessen mee wilt nemen voor thuis.

Wel kunnen het lange tochten zijn: van Cochem naar Bernkastel-Kues ben je namelijk al snel zo’n 3 uur onderweg op de fiets. Maar het fietsen langs de Moezel is zeker de moeite waard en gaat nooit vervelen, van het begin tot het eind ben je omringt door prachtige wijngaarden. Wil je minder ver gaan? Ook op korte afstanden van jouw uitvalsbasis is er altijd genoeg te zien en te doen. Met partner Lekkerwegtips.nl vind je de leukste aanbiedingen en fietsroutes in het Moezelgebied.

Voor meer informatie zie: https://www.lekkerwegtips.nl/fietsen-langs-de-moezel