Algemeen

Stan Beurskens: “We moeten niet bang zijn voor digitalisering en AI”

Wijnmaker en -adviseur Stan Beurskens sprak tijdens het wijnbouwcongres op 16 mei 2025 in Maastricht over hoe technologie, digitalisering en kunstmatige intelligentie de werkzaamheden in de wijngaard en wijnkelder efficiënter kunnen maken. In een kort interview met Wijn en Wijngaard deelt hij de kern van zijn presentatie, zijn indruk van het congres en zijn visie op de toekomst van de wijnbouw in de Lage Landen.

Over de auteur: Jenny van Lieshout
Jenny van Lieshout (1980) studeerde Communicatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens haar eerste baan bij een culinaire uitgeverij raakte ze in de ban van wijn. Ze voltooide internationale...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Wijn en Wijngaard nieuwsbrief

Nieuwsbrief Elke twee weken berichten over wijnbouw in Nederland en Vlaanderen per e-mail.