Algemeen

Peter Klosse over de rol van Nederlandse wijn in de gastronomie

Peter Klosse, grondlegger van de Academie voor Gastronomie en bekend als ‘smaakprofessor’, zet zich al jaren in voor het bevorderen van de gastronomische cultuur in Nederland. Via de Academie voor Gastronomie leidt hij de sommeliers van Nederland op en deelt zijn kennis met de volgende generatie wijn- en smaakexperts.

Een onderwerp waar Klosse zich de laatste tijd sterk mee bezighoudt, is de rol van Nederlandse wijn in de gastronomie. Nederland is geen vanzelfsprekend wijnland. Het klimaat en het terroir maken de wijnbouw uitdagend, zeker in vergelijking met traditionelere wijnregio’s. Toch hebben verschillende wijngebieden in Nederland laten zien dat succes mogelijk is met de juiste aanpak en innovatieve strategieën.

“Wat we kunnen we leren van deze pioniers? Hoe kunnen Nederlandse wijnmakers, sommeliers en chefs samenwerken om de zichtbaarheid van Nederlandse wijn te vergroten, de kwaliteit te verbeteren en de waardering voor deze unieke wijnen te versterken?” Op het wijnbouwcongres, dat plaatsvindt in Maastricht op 16 mei 2025, zal Klosse antwoorden geven op deze vragen.

Voor meer informatie over de presentatie van Peter Klosse, zie www.wijnbouwcongres.nl.

Over de auteur: Jenny van Lieshout
Jenny van Lieshout (1980) studeerde Communicatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens haar eerste baan bij een culinaire uitgeverij raakte ze in de ban van wijn. Ze voltooide internationale...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Wijn en Wijngaard nieuwsbrief

Nieuwsbrief Elke twee weken berichten over wijnbouw in Nederland en Vlaanderen per e-mail.