De Nederlandse Wijn&Spijs gids is een feit!

Eind april dit jaar was het eindelijk zover, na maanden van hard werken is de allereerste uitgave van De Nederlandse Wijn&Spijs gids een feit. Een gids met 150 wijn – spijscombinaties en kennis over de Nederlandse wijngeschiedenis, druivenrassen, de kunst van het wijnproeven, wijn-spijs etc. Maar natuurlijk ook veel informatie over Nederlandse wijngaarden en restaurants die Nederlandse wijnen schenken. Een must have voor de echte wijnliefhebber.

Na het behalen van ons SVH3 diploma en het volgen van een verdiepende cursus over Nederlandse wijn kwamen wij erachter dat er nog geen handzame gids was die op provincieniveau de Nederlandse wijn en spijs belichtte. Een gemis vonden wij. Door onze voorliefde voor Nederlandse wijn besloten wij hiermee aan de slag te gaan. We stortten ons met hart en ziel op dit project met een mooi resultaat. Het samenstellen van De Nederlandse Wijn&Spijsgids was een bijzondere reis en is mede mogelijk gemaakt door de inzet van velen die geloven in de kracht van het delen van culinaire ervaringen. Met bijdragen van deskundige wijnmakers, gepassioneerde sommeliers en getalenteerde chef-koks is deze gids een eerbetoon aan de rijkdom en diversiteit van de Nederlandse wijn- en spijscultuur.

Als u door de gids bladert, wordt u uitgenodigd om een ontdekkingsreis te maken door het rijke landschap van Nederlandse wijnen. Van bekende klassiekers tot verborgen pareltjes die wachten om ontdekt te worden. De gids biedt een schat aan informatie en inspiratie voor elke wijnliefhebber en fijnproever. Er is één project dat onze bijzondere aandacht heeft getrokken: ‘Wijn van eigen zeebodem – Brut de Mer’ uit Zeeland. In de gids leest u alles over de rijping van deze wijn in de wateren van de Oosterschelde. Een bijzondere wijn die het proeven zeker waard is!

De Nederlandse Wijn&Spijsgids verschijnt jaarlijks en is behalve een informatieve gids ook een uitnodiging om samen te genieten, te leren en te ervaren. Nederlandse wijn is niet meer weg te denken uit de nationale wijn- en spijscultuur. Bestel uw eigen Nederlandse Wijn&Spijsgids hier www.denederlandsewijnspijsgids.nl .

Tekst: Ingrid Terwal