FELCO lanceert nieuwe hoogwaardige snoeischaren voor wijnbouwers: FELCO elite

FELCO, wereldleider in snoeischaren en snoeigereedschap, kondigt met trots de lancering aan van een gloednieuw professioneel assortiment: de FELCO Elite. Zoals steeds focust FELCO hierbij op ergonomie, comfort, duurzaamheid en kwaliteit. De FELCO Elite bouwt voort op de populaire modellen FELCO 6 en 8.

Hoe onderscheidt de FELCO Elite zich?
De FELCO Elite onderscheidt zich door een aantal nieuwe producteigenschappen. De met leer beklede handgrepen bieden een comfortabele en stevige grip. Hierdoor is er minder vermoeidheid en spierspanning tijdens snoeisessies. Na verloop van tijd zet de lederen bekleding zich naar de hand van de gebruiker zodat er een nog betere aansluiting en comfort is. Er is een mid-opening duimgreep waardoor er gekozen kan worden voor een volledig open of een halfopen snoeischaar.

Op de FELCO Elite zitten F-Tech messen. Dit is een nieuwe innovatie waarbij er een extra coating ligt op het mes. Deze extra coating zorgt voor 30% minder wrijving en vermindert aanhechting van sappen.

Zoals steeds bij FELCO zijn alle onderdelen te vervangen en apart te verkrijgen. De producten zijn gemaakt met 100% groene energie, 95% gerecycleerd staal en 70% gerecycleerd aluminium. Elke snoeischaar van FELCO stoot minder dan 3 kg CO2 uit, wat gelijk staat aan een autorit van 20 kilometer.

Hoe helpt dit de wijnboeren?
FELCO koos omwille van de innige band met wijnbouwers wereldwijd om eerst de FELCO 6 en FELCO 8 te verbeteren. De FELCO 6 (voor kleine handen) en FELCO 8 (voor grote handen) zijn dé snoeischaren voor wijnbouwers. Deze modellen zijn speciaal ontworpen voor intensief werk, veel knippen en lange seizoenen. De F-tech technologie wordt stap voor stap uitgerold over het volledige assortiment. De wijnbouw in België en Nederland blijft groeien zowel in aantal deelnemers als in hectares. De vraag naar professioneel, duurzaam en ergonomisch snoeigereedschap neemt snel toe en FELCO hoopt met de FELCO Elite de meest hoogwaardige en betrouwbare partner aan de sector te kunnen aanbieden.

Voor meer informatie: info@felco.be / www.felco.be