Gezocht: vennoot (BE/NL) voor Hongaars wijndomein

De Vlaams-Hongaarse eigenaren van wijngaard Nagy and Sons in Zuid-Hongarije zoeken een vennoot bij de verdere ontwikkeling en groei van het bedrijf.

Uniek gelegen, in een uitgestrekt landschap ten zuidoosten van Boedapest, aan de rand van het natuurreservaat Bugac Puszta. Het domein van ca 4 ha. bestaat uit een historisch landhuis (19e-eeuws) met wijnkelder en bijgebouwen, omgeven door ca 3 ha. wijngaarden.
Het wijngoed hanteert ecologisch verantwoorde principes. Er worden geen schadelijke stoffen aangewend. De energievoorziening is volledig onafhankelijk en de werkwijze gedeeltelijk mechanisch, maar vooral handmatig. De vinificatie is steeds op natuurlijke wijze, zonder toegevoegde gisten.
De wijnen worden ambachtelijk vervaardigd met als inspiratiebron de aloude Georgische vinificatie. Authentiek is de amberkleurige ‘witte’ wijn (Generoza en Furmint druiven), gerijpt op pel en pit in Qvevri (ingegraven Georgische terracotta amforen).
In de kelder van Nagy and Sons Vineyards rijpen ook op traditionele houten vaten: witte Riesling, rode en rosé Kékfrankos (Blaufränkisch).

De natuurwijnen van Nagy and Sons Vineyards worden vertegenwoordigd op internationale wijnbeurzen en gedronken in wijnbars en restaurants in binnen- en buitenland. Bent u of kent u een vennoot? Laat het de eigenaar weten via info@nagyandsonsvineyards.com