Nieuwe boeken verschenen

Afgelopen maand verschenen er weer nieuwe boeken op het gebied van wijnbouw in de Lage Landen. De redactie tipt u graag deze twee titels.

Piet van Rijsingen, gastschrijver bij Wijn en Wijngaard, publiceerde een uitgebreid boek over het duurzaam verbouwen van piwi-rassen. Dit boek behandelt de geschiedenis van het ontstaan van piwi’s en legt uit hoe het kruisen en testen in de praktijk verloopt. Ook ruim aandacht voor de afweer en het creëren van een gezonde bodem. Het tweede deel van dit boek beschrijft bijna 50 Piwi-rassen met foto, stamboom, resistentie tegen schimmels, teelt- en opbrengstgegevens en tips voor de vinificatie en andere bijzonderheden. Een uniek overzicht van wat er op dit moment op de markt is of binnenkort beschikbaar komt. Dit boek is te bestellen via deze link.

Tevens is Wijn in de Lage Landen verschenen, geschreven door vinoloog Meta van den Boomen. Van het noorden van Friesland tot in het Vlaamse Heuvelland zijn bevlogen wijnmakers dag in dag uit bezig om in de uitdagingen van ons klimaat op professionele manier wijn te maken. Met succes! Dit boek geeft die wijnmakers een gezicht en gaat dieper in op de smaak van onze eigen wijn. Van wijngaard en druivenras tot het vinificatieproces in de kelder en de rijping. Een must voor iedere wijntoerist! Dit boek is te koop bij uw lokale boekhandel.