NIEUWS


Nieuwe eigenaar voor Domein Pietershof

17 feb 2025

Na bijna tien jaar dragen Albert Meijer en Rianne van der Ven het stokje over als eigenaren van Wijndomein Pietershof aan Peter van den Berg. Dit markeert een nieuw hoofdstuk voor het wijndomein, dat sinds 2000 is gevestigd in de prachtige Belgische Voerstreek.


Vijf tips voor het ontwerpen van een wijnetiket – Dat trekt de aandacht

13 feb 2025 | Premium

Een wijnetiket is een verlengstuk en onderdeel van het wijnmerk. Daarmee is het een belangrijk communicatiemiddel naar consumenten en potentiële klanten. Op basis van dit etiket maken consumenten een inschatting van de kwaliteit en smaak van de wijn. Dat gebeurt grotendeels onbewust én is te beïnvloeden. Dat kan met neuromarketing.


Negen Belgische wijnbouwers nemen deel aan Wine Paris 2025

10 feb 2025

Met de steun van de Association des Vignerons de Wallonie en de vzw Belgische Wijnbouwers nemen dit jaar negen Belgische wijnbedrijven deel aan Wine Paris, een jaarlijks internationaal evenement voor de wijnwereld.


Een regeneratieve revolutie

10 feb 2025 | Premium

Stadsmens Patrick Nijs staat graag met zijn voeten in de Hagelandse grond. Nijs is groot voorvechter van duurzame wijnbouw en draagt dit uit waar hij kan, beginnend met zijn eigen wijnen. Een gesprek met een ingenieur die zich omschoolde tot wijnmaker en wiens rode wijn Kontreir het schopte tot de wijnkaart van het bekendste driesterren-restaurant van Spanje, El Celler de Can Roca in Girona.


Vanessa Vaxelaire verkozen tot ‘Wine Lady of the Year 2025’

7 feb 2025

Vanessa Vaxelaire is uitgeroepen tot ‘Wine Lady of the Year’, een prestigieuze titel die sinds 2015 jaarlijks wordt toegekend aan een vrouwelijke professional die zich onderscheidt in de wijnsector.


Wijngaard zoekt wijngaardenier

31 jan 2025

Wijngaard Min Zeven, vernoemd naar het aantal meters dat het onder zeeniveau ligt, is te huur. Het is gevestigd in het hart van Flevoland.


Cursus ‘Terroir and Vineyard Management’ in Bordeaux

28 jan 2025



Terroir in wijnbouw is geen mystiek concept. Het kan worden verklaard binnen het kader van agronomische interacties tussen de wijnstok en zijn omgeving. 

Van 3 tot 7 maart 2025 organiseert Bordeaux Sciences Agro een 5-daagse cursus met het thema Terroir and Vineyard Management.



Wijn op vat in het oudste gebouw van Antwerpen



24 jan 2025

De Wijnfaktorij bestaat dit jaar 10 jaar en viert dit op een unieke manier. Drie vaten rode wijn zullen overgebracht worden naar de kelders van Het Steen, het oudst bewaarde gebouw van Antwerpen, om daar in koele en vochtige omstandigheden te rijpen.